Originálne darčeky

RETRO darčeky sú in, RETRO je cool!

Retro tričká s originálnou potlačou Sandokan, Winnetou, Škoda, Tatra, Trabant

Retro darčeky sa vracajú a spomienky na staré zlaté časy nás ohurujú!

Aj e-shopy www.vtipnydarcek.sk či www.vtipnetricko.com ponúkajú návraty do čias nedávno minulých aj čias pomaly zabudnutých, keď svetom vládol zarastený fešák s hrubočizným hlasom,  syn Maharadžu SANDOKAN. Koncom sedemdesiatych rokov sa oháňal tento pirát a vládca morí s dlhými vlasmi a uhrančivým pohľadom s mačetou v ruke.

Hlavnú postavu si zahral Ind Kabir Bedi, ktorý očaril svet a takto sa nám zapísal do pamäti. A kto z nás v detstve nebol taký hrdina ako Sandokan, tak sa aspoň mohol pochváliť tričkom so Sandokanom.

V ponuke e-shopu vtipné darčeky www.vtipnydarcek.sk alebo vtipné tričká www.vtipnetricko.com nájdete rôzne retro darčeky. Retro tričko Sandokan je samozrejmosťou, ale vybrať si môžete aj tielka so sandokanom či mikiny sandokan.

Retro tričko FANTOMAS

Vráťme sa ešte o desaťročie dozadu do šesťdesiatych rokov. Veľkomestu Paríž vládne fiktívna literárna a filmová postava FANTOMAS. Tento záhadný zločinec terorizuje mesto a mnoho ľudí pochybuje, že skutočne existuje. Tohto zlomyseľného vedca a vynálezcu nikto nikdy nevidel na vlastné oči. Po Fantomasovi pátra nielen novinár Fandor, ale aj parížska kriminálna polícia na čele s komisárom Juvem.  

Táto dobrodružná komédia bola obsadená hereckými legendami Jeanom Maraisom a Louisom de Funésom. Retro tričko Fantomas, retro tielko Fantomas či retro mikinu s Fantomasom môžete zaradiť do vášho retro šatníka. A ak máte radi netradičné darčeky, tak Fantomasa nájdete aj na taškách v ponuke e-shopu s vtipnými darčekmi www.vtipnydarcek.sk

Retro tričko Fantomas ako retro darčeky pre mužov a ženy s Fantomasom
Retro tričká FANTOMAS kúpite v e-shope: www.vtipnydarcek.sk
Retro tričko WINNETOU

V roku 1962 bol natočený v bývalej Juhoslávii prvý film zo série Mayoviek POKLAD NA STRIEBORNOM JAZERE. Vďaka tomuto filmu sa stala postava WINNETOU populárna. Film sa premietal v 60 štátoch sveta a svetoznámy červenokožec s kamarátmi Old ShatterhandomSamom Hawkensom boli idolmi detí či dospelých. Hlavnú úlohu WINNETOUA stvárnil francúzsky herec Pierre Brice.  

Film bol inšpirovaný knihami Karla Maya a vystupovali tu aj postavy ako Winnetuova láska RIBANNA, ktorú hrala Karin Dor, postavu OLD SHATTERHANDa stvárnil americký filmový herec Lex Barker a postavu SAM HAWKENSa hral Ralf Wolter.  Atmosféru a dej filmu umocňuje hudba nemeckého hudobného skladateľa Martina Böttchera.

Retro tričko SOCIALIZMUS

Nie je tak ďaleko, keď svetom znela Internacionála a zúčastňovali sme sa prvomájových sprievodov či sme sa stali malými iskričkami alebo sme na Slavíne skladali pioniersky sľub: „Budovať a brániť socialistickú vlasť BUĎ PRIPRAVENÝ!“ – „VŽDY PRIPRAVENÝ!“

Toto znelo z úst pionierskeho vedúceho, no teraz sa nám to zdá, ako by to už nebola ani pravda. Modrá pionierska košeľa, červená šatka, tmavá modrá sukňa či nohavice…  Odznak iskričky, pioniera či zväzáka sme preniesli v kreslenej podobe aj na tričká a tie vám umožnia nostalgický návrat do minulosti ako retro darčeky.

Socialistické retro tričká Iskrička Pionier Zväzák ako komunistický retro darček
Retro tričká Socializmus kúpite v e-shope: www.vtipnydarcek.sk
Retro tričko GAGARIN

A nezabudli sme ani na sovietskeho kozmonauta Gagarina, celým menom Jurija Alexejeviča GAGARINA, ktorý ako prvý človek na svete vzlietol do vesmíru. Svoj kozmický let odštartoval 12. apríla 1961 v lodi Vostok 1 z kozmodrómu Bajkonur. Obletel Zem a po 106 minútach pristál. Po návrate z letu do vesmíru sa stal hrdinom Sovietskeho zväzu a oslavovanou svetovou celebritou.

Retro tričko Gagarin ako retro darček k narodeninám pre muža a ženu
Retro tričká GAGARIN kúpite v e-shope: www.vtipnydarcek.sk
Retro tričko No počkaj, zajac!

A keďže sme v Rusku, tak tu ešte chvíľu zostaneme. Ďalšia celebrita, ale nie reálna, lež rozprávková je vlk so zajacomNo počkaj! – po rusky: Ну, погоди! je sovietsky animovaný seriál, ktorý mal 20 častí a vyrábaný bol od roku 1969 moskovským Sojuzmuľtfiľmom.

Hlavnými postavami sú vlk a zajac. Ústredným motívom je snaha vlka chytiť zajaca, aby ho mohol zjesť. V seriáli vystupujú aj ostatné zvieracie postavy štylizované do ľudských rolí. Tento rozprávkový retro motív Nu Pogodi je dostupný v 3 prevedeniach a vy ich môžete mať ako originálne retro darčeky.

Retro tričko no počkaj zajac ako retro darček, tričko vlk a zajac, nu pogodi
Retro tričká No počkaj, zajac! kúpite v e-shope: www.vtipnetricko.com
Retro tričko MATRIOŠKA

Do tretice končíme Matrioškou – po rusky матрёшка, ktorá je typickým ruským suvenírom.  Matrioška je zdrobnenina mena Matriona, ktoré je odvodené od latinského „matrona“. Je to ruská folklórna bábika z dreva. Pozostáva minimálne z troch drevených dutých figúrok zmenšených tak, aby sa dali do seba vkladať. Najväčšia je Matriona, vnútri môže byť i mužská figúrka, najmenšia býva dieťatko. Posledná najmenšia je vcelku.

Tradičná matrioška býva pomaľovaná v rustikálnom štýle. Matriošky bývajú štylizované ako postavy ruských národných rozprávok, prípadne politické osobnosti. Ak máte radi ruské motívy, tak Matrioshka je ako stvorená pre vás na retro tričku ako nostalgická spomienka. 

Retro tričko DIAX

Naši predkovia sa schádzali pri ohni, neskôr pri sviečke a držali „čiernu hodinku“. Ak máte doma premietačku DIAX, môžete si vyskúšať netradičnú atmosféru vnímania obrazu vo svetle žiarovky.  Detský diaprojektor DIAX je oficiálny názov pre premietačku, ktorá právom patrí do rebríčka fenomenálnych československých hračiek 70. a 80. rokov 20. storočia. Mladšie ročníky už asi nikdy nezistia, akú atmosféru vytváral tento jedinečný prístroj premietaním rôznych rozprávok. Retro motív DIAX preto nesmie chýbať ani v našej ponuke ako originálne retro darčeky.

Retro tričko Diax ako originálne retro darčeky či netradičné darčeky pre muža a ženu
Retro tričká DIAX kúpite v e-shope: www.vtipnetricko.com

A teraz prejdeme na inú tému a to sú moto retro tričká, na ktorých sú rôzne motoristické motívy.

Retro tričko JAWA

Ide o českého, resp. česko-slovenského výrobcu motocyklov a v minulosti aj automobilov. Názov pochádza zo spojenia Janeček – Wanderer.  Jawa vyrába motocykle dodnes. Jej hlavným produktom je JAWA 650 s motorom Rotax.

Retro tričko TATRA 603

Toto auto bolo posledné zo slávneho radu osobných vozidiel Tatra s prúdnicovou karosériou. Automobil bol v prvom rade určený ako reprezentačné služobné vozidlo, resp. ako cestovné vozidlo určené prevažne na dlhšie trate.

Retro tričko ŠKODA 1000 MB

Tento automobil bol vyrábaný v roku 1964-1969 v Česko-Slovensku v podniku Automobilové Závody Mladá Boleslav n.p. ako osobný automobil nižšej strednej triedy a označenie MB znamená Mladá Boleslav.

Retro tričko ŠKODA 110R

V rokoch 1970-1981 prišla na rad výroba dvojdverového štvormiestneho kupé s označením Škoda 110 R, ktorú neskôr úplne nahradil model Škoda Garde.

Retro tričko TRABANT 601-S

Prvým typom bol Trabant 600 s oblými tvarmi karosérie a jeho nástupcom bol hranatejší Trabant 601 a v 80. rokoch sa stal mimoriadne populárnym aj v niekdajšom Česko-Slovensku. Odhaduje sa, že spolu sa ich vyrobilo 3,2 miliónov kusov. Auto malo neekologický, vzduchom chladený dvojtaktný dvojvalcový motor s objemom 600 cm3.

Retro tričko ČSAD ZASTÁVKA

Československá automobilová doprava, známa pod obvykle používanou skratkou a logom ČSAD , boli názvy národných , neskôr štátnych podnikov zabezpečujúcich autobusovú dopravu a dopravu nákladnými automobilmi v Československu v dobe socializmu v rokoch 1949-1989. Skratku ČSAD si ponechali v názve i niektoré z dnešných dopravných spoločností, najmä tých, ktoré vznikli transformáciou a privatizáciou štátnych podnikov.

Televízne noviny so svojou charakteristickou zvučkou a po nich kriminálne seriály Derrick, Linda alebo Dempsey a Makepeacová. Alebo prívetivý hlas televíznej hlásateľky a deduško Večerníček… To je minulosť… Ale naše RETRO tričká sú súčasnosť!  Spomienky na Sandokana, Fantomasa, RibannuWinnetoua, ale aj na pionierov a iskričky, dokonca aj na slávneho Gagarina, ktorý prvý letel do vesmíru,  môžete oživiť už teraz v našom e-shope s ponukou retro tričiek s kvalitnou originálnou potlačou v rôznych farebných prevedeniach. Vyberte si podľa seba: chcel si sa stať slávnym indiánom alebo si chcel vlastniť matriošku zo ZSSR? Ešte stále ju nemáš? Môžeš si ju kúpiť na www.vtipnetricko.com alebo www.vtipnydarcek.sk

Páčil sa Vám môj blog a chcete dostávať informácie keď pridám nový? Tak sa prihláste k odberu noviniek!